Sunt Sau Nu Femeile Bune Soferite?

Femeile chiar nu pot parca corect: aceasta concluzie ar putea fi sustinuta suficient din punct de vedere stiintific, existand dovezi oficiale conform carora stereotipurile de genul “femeile sunt soferi nepriceputi” sunt adevarate.

Potrivit informatiile descoperite recent de catre cercetatori, barbatii pica testele de conducere datorita neatentiei in timpul condusului sau ignorarii oglinzilor retrovizoare dar si a indicatoarelor rutiere, pe cand persoanele de sex feminin de cele mai multe ori pica aceste teste la proba de parcare si cea de mers in marsarier.

Daily Mail scrie ca: in momentul in care cei testati au fost rugati sa parcheze au aparut cele mai mari deosebiri dintre sexe, astfel, la parcarea cu spatele barbatii au comis de doua ori mai putine greseli (1652) decat femeile ce au comis un numar de 3.367 greseli.

„Dezbaterea despre cine este şofer mai bun, bărbatul sau femeia, este aproape la fel de veche precum maşina cu motor”. „Aceste rezultate par într-adevăr să demonstreze că există diferenţe când vine vorba de parcarea paralelă şi cu spatele. Evident, sunt nişte trăsături şi talente care sunt mai proeminente la fiecare sex.”

In timpul testelor practice din Scotia de anul trecut, barbati au facut 52.144 greseli in timp ce sustineau cursurile scoalii de conducatori auto, in comparatie cu femeile ce au facut 68.217 de greseli grave sau periculoase, conform statisticilor obtinute in baza legii libertatii de informare. Comparativ cu femeile, barbatii au facut greseli de mai multe timpuri, cum ar fi neoprirea la semafoare sau alte indicatoare rutiere sau folosirea inadecvata a oglinzilor. Potrivit domnului Jim Kirkwoon, managerul unei scoli de soferi din Scotia, cei ce doresc obtinerea unei permis de conducator auto, „indiferent de sex, ar trebui să doarmă bine în noaptea dinainte, să respire adânc înainte să înceapă şi să încerce să-şi aducă aminte că nu ar da examenul dacă instructorul nu ar considera că sunt pregătiţi”.

Termeni si conditii |  Politica de confidentialitate / GDPRANPC
© Copyright 2024