Vizita Medicala Obligatorie Inainte De Schimbarea Permisului De Conducere

V-a expirat permisul de conduere sau urmeaza sa expire in curand? Este bine sa stiti ca de acum inainte testele medicale sunt obligatorii pentru obtinerea unui nou permis de conducere.

Viza medicala este necesara si in cazul in care preschimbati permisului de conducere inainte de expirarea valabilitatii acestuia. Daca insa cereti eliberarea unui duplicat pentru permisul de conducere, deoarece acesta a fost furat, pierdut sau deteriorat, nu mai este nevoie sa demonstrati ca sunteti apt din punct de vedere medical pentru conducerea unui autovehicul. Duplicatul permisului nu ii prelungeste valabilitatea.

Potrivit ministrului Afacerilor Interne, soferii nu vor mai fi nevoiti sa stea la cozi interminabile la ghisee pentru ridicarea noilor permise de conducere, acestea putand fi trimise prin posta.

 

„Numai cei care au trimis prin poşta electronică trebuie să ne predea originalul documentelor care au stat la baza eliberării acestuia. El are într-un fel un dezavantaj pentru că nu-i vine acasă cum vin la ceilalţi”, a spus comisarul şef Boşman Gino Teodor, şef serviciu Regim Permise şi Examinări.

„Cetăţenii pot solicita eliberarea permisului de la orice serviciu public comunitar, indiferent de domiciliu sau reşedinţa pe care acesta o are”, a mai spus comisarul.

Termeni si conditii |  Politica de confidentialitate / GDPRANPC
© Copyright 2022