Permis De Conducere Pentru Mopede

Camera Deputaţilor a adoptat pe data de 23.10.2012 ordonanţa care prevede obligativitatea permisului de conducere pentru scutere şi mopede.

Conducătorul are nevoie de acest permis doar dacă nu are deja un permis de conducere pentru alte categorii de vehicule.
Iniţiativa Poliţiei Rutiere privind obligativitatea permisului de conducere pentru scutere şi mopede a fost votata în Camera Deputaţilor. În cazul acestei legi, Camera Deputaţilor este factor decizional, iar membrii acesteia au ales, cu 185 voturi pentru şi o abţinere, introducerea obligativităţii permisului de conducere pentru mopede. Cei ce poseda deja un permis de conducere pentru o alta categorie nu mai trebuie sa obtina permis de conducere pentru mopede.
Data de la care va intra în vigoare această normă legislativă nu a fost specificată, dar Poliţia Rutieră vehicula data de 19.01.2013. Categoria specială de permis de conducere pentru scutere şi mopede este „AM”, pentru care se vor organiza cursuri de legislaţie şi organizări specializate, informau poliţiştii la prezentarea propunerii de act legislativ.
În prezent, mopedele şi triciclurile cu motor pot fi conduse doar pe baza atestatelor eliberate de şcolile de şoferi. Dupa adoptarea legii, triciclurile cu motor şi mopedele de până la 15 kW vor putea fi conduse după obţinerea permisului de conducere categoria AM asa cum au specificat reprezentantii politie rutiere. Permisul va avea o valabilitate de cinci-zece ani, iar la reînnoirea acestuia, şoferii vor fi obligaţi să efectueze un control medical pentru a dovedi faptul că sunt apţi din punct de vedere medical pentru conducerea unui autovehicul, examen care se asemenea cu cel facut la inceputul scolii de soferi.
Termeni si conditii |  Politica de confidentialitate / GDPRANPC
© Copyright 2022