Constatarea Amiabila De Accident

In cazul unui accident rutier care se soldeaza doar cu pagube materiale, in care au fost implicate numai doua vehicule, normele prevad utilizarea formularului “ Constatare amiabila de accident”, daca exista acordul de vointa al celor doi conducatori auto.

Formularul “ Constatare amiabila de accident”poate fi obtinut de la sediile asiguratorilor, putand fi utilizat indiferent de locul producerii accidentului, pe teritoriul Romaniei.

Completarea si semnarea formularului nu reprezinta o recunoastere a raspunderii conducatorilor de vehicule, ci un cumul de elemente ce contribuie la solutionarea dosarelor de dauna.

In situatia in care unul dintre vehicule este stationat sau parcat, formularul poate fi completat si de catre proprietarul sau utilizatorul acestuia.

Conducatorul auto care are pretentii de despagubire se va adresa societii la care este asigurat celalalt conducator auto, depunand formularul la orice reprezentanta a societatii din domeniul asigurarilor. Odata cu depunerea formularului se elibereaza si documentul de introducere in reparatie a vehiculului.

Potrivit dispozitiilor Ordinului 20/2008 al Comisiei pentru Supravegherea Asigurarilor, asiguratul este obligat sa informeze imediat societatea de asigurare autorizata, despre producerea accidentului de circulatie.

Sursa: http://bpr.b.politiaromana.ro

Termeni si conditii |  Politica de confidentialitate / GDPRANPC
© Copyright 2024