Campania Ora De Educatie Rutiera 2013

Scoala de Soferi Dicu, Asociaţia Română pentru Protejarea şi Respectarea Drepturilor Victimelor din Evenimente Rutiere (ARVER), Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, Direcţia Rutieră  şi Primaria Sectorului 6, au lansat pe data de, 31.01.2013 ora 12.00, la Liceul Tehnologic “Costin C. Kiriţescu” din Bucureşti, proiectul “Ora de Educaţie Rutieră”

, prin care se doreşte prevenirea accidentelor rutiere in randul pietonilor dar si in randul viitorilor soferi.

Acţiunea se indrepata spre conştientizarea de către adolescenti, viitori şoferi, a principalelor cauze de producere a accidentelor rutiere cu consecinte deosebit de grave. Acestia urmaresc diverse filmulete puse la dispozitie de catre Politia Romana si totodata primesc sfaturi despre siguranta ca pieton si conducator auto in prezenta reprezentantilor de la Scoala de Soferi Dicu.

De la an la an statistica accidentelor rutiere este condusa de catre tinerii care isi i-au permis de conducere iar in fruntea cauzelor stau teribilismul, consumul de alcool si viteza excesiva. Din aceasta cauza campania are drept tinta viitori soferi care trebuie sa constientizeze ca a obtine permisul de conducere dupa ce urmeze cursurile unei scoli de soferi este frumos dar poate deveni si periculos.

Proiectul se va desfasura pana pe 31 mai 2013, cuprinzând toate liceele din Sectorul 6 – Colegiul Naţional “Elena Cuza”, Colegiul Tehnic “Petru Maior”, Colegiul Tehnic de Poştă şi Telecomunicaţii “Gheorghe Airinei”, Colegiul Naţional “Grigore Moisil”, Colegiul Tehnic “Carol I”, Colegiul Tehnic “Iuliu Maniu”, Colegiul Tehnic “Gheorghe Asachi”, Liceul Teoretic “Tudor Vladimirescu”, Liceul Teoretic “Marin Preda”, Liceul Tehnologic “Petru Poni”, Liceul cu Program Sportiv “Mircea Eliade”, Liceul Tehnologic “Sf.Antim Ivireanu”, Liceul Teoretic “Eugen Lovinescu”.

 

Citeste si: Modificarile noului cod rutier 

Termeni si conditii |  Politica de confidentialitate / GDPRANPC
© Copyright 2024