Cum Sa Treci Proba Practica Pentru Obtinerea Permisului Auto

Scoala de soferi Dicu va propune cateva sfaturi pentru a trece examenul de traseu cu brio.

 

In primul rand trebuie sa stiti ce urmaresc examinatorii  in timpul probei practice de conducere:

–  Verificarea autovehiculului si instalarea la postul de conducere : verficare frane, semnalizare, oglina retrovizoare, reglarea scaunului, punerea centurii de siguranta.

–  Manevrarea autovehiculului si comportamentul in trafic: pornirea motorului, sincronizarea ambreiajului cu acceleratia, schimbarea vitezelor, mentinerea benzii de circulatie, viteza de deplasare conform indicatoarelor si adaptarea vitezei la conditiile drumului si conditiile meteorologice , asigurare schimabare banda, directie de mers, prioritate de trecere, parcarea laterala, cu fata sau spatele …etc.

 

Astfel, este important sa cunoasteti legislatia si sa fi practicat indeajuns. Daca nu sunteti sigur pe abilitatile dvs. stabiliti cu instructorul mai multe ore de condus. Nesiguranta va duce la un comportamentul emotiv in timpul examenului de traseu si riscati sa neglijati anumite aspecte importante sau sa fiti penalizat.

In timpul orelor de condus, respectati de fiecare data etapele pe care le veti realiza si in timpul examenul practic auto, pentru ca manevrele sa va intre in reflex. Pregatiti autovehiculul pentru drum, pregatiti-va pozitia la volan, fiti atenti la indicatoare, la ceilalti participanti din trafic, asigurati-va si semnalizati.

Evaluarea tine cont de usurinta candidatului de a manipula diferitele comenzi ale vehiculului si de stapanirea de care acesta va da dovada in incadrarea in trafic in deplina siguranta.

Greselile de conducere sau comportamentul periculos care ameninta siguranta vehiculului, a calatorilor sau a altor participanti la trafic, vor fi sanctionate cu acordarea calificativului „Respins”.

 

Alege Scoala de soferi Dicu – o scoala de soferi cu un personal profesionist si masini noi noute!

Termeni si conditii |  Politica de confidentialitate / GDPRANPC
© Copyright 2024