Doar 38% Dintre Aspirantii La Permisul De Conducere Au Luat Proba Teoretica In 2011

Testele pe calculator si noile tipuri de chestionare au dus la o scadere a numarului celor care iau proba scrisa a examenului auto.

In 2011, doar 38% dintre aspirantii la permisul de conducere au luat proba teoretica, fata de 50% cat luau inainte, in varianta clasica, pe foi, informeaza Gandul.

Cei obisnuiti cu vechile chestionare auto si care nu erau familiarizati cu folosirea unui calculator au intampinat probleme.

Problemele au fost generate si de faptul ca nu se putea vizualiza raspunsul corect, candidatul fiind informat doar daca raspunsul pe care il daduse era corect sau eronat.

Proba scrisa e mult mai greu de fraudat acum. Fiecare candidat primeste un cod unic pe baza carora ii vin intrebarile pe calculator, iar examenul auto este filmat.

Site-ul www.drpciv.ro vine in ajutorul celor care urmeaza sau vor sa urmeze o scoala de soferi, postand o aplicatie care simuleaza o serie de chestionare auto similare celor din testele de la examinare. Practic, aceasta simulare include aceleasi intrebari care sunt folosite la elaborarea testelor de la proba teoretica.

In total, exista 3.000 de intrebari care pot fi repartizate celor ce dau examenul teoretic auto, putand fi sustinute si in engleza, franceza, germana sau maghiara, acestea din urma in localitatile in care numarul etnicilor maghiari depaseste 20%.

Termeni si conditii |  Politica de confidentialitate
© Copyright 2019